La nostra recomanació d’avui: Formatge del Montsec o Cendrat, de les Formatgeries de Clua

El formatge del Montsec, també anomenat Cendrat pel color cendra característic de la seva crosta, és un d’aquests formatges artesans que han estat recuperats en els darrers anys gràcies a l’esforç d’uns pocs. En aquest cas, per iniciativa d’uns joves que en els anys 70 varen decidir canviar de vida, deixant enrere la ciutat, i es van instal·lar en un poble abandonat: Clua de Meià. Després de molts esforços per sobreviure amb els recursos propis i d’investigar amb els artesans de la zona, varen focalitzar la seva activitat en la fabricació de formatges de cabra, que eren els únics animals que els hi sobrevivien a la zona, i varen aconseguir comercialitzar dues meravelles de la nostra gastronomia: el Format de Montsec i el Suau de Clua.

El Formatge de Montsec o Cendrat està elaborat amb llet crua de cabra, madurat en una cava de 60 a 90 dies. De textura tova, mantegosa i pasta lleugerament compactada és, en canvi, de gust intens i fort, donant en boca una variada gamma d’aromes. L’escorça és blanca però pot estar florida, d’aquí el seu característic color de cendra i el seu nom popular de Cendrat. És de producció limitada i difícil de trobar perquè bona part del producte s’acaba venent a la pròpia serralada del Montsec. Per sort Tastets també l’apropa a les vostra taula.

Coneix el Formatge de Montsec o Cendrat des de la web de Tastets

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: