La nostra recomanació d’avui: els vins de la Terra Alta del Celler Xavier Clua

El Celler Xavier Clua es troba a Vilalba dels Arcs, a la comarca catalana de la Terra Alta, un territori de secà on el conreu de la vinya i la producció de vi té origen medieval. Fruit d’aquesta tradició, al 1972 es produí un pas més cap a la consolidació de la vinya i el vi en la zona: el reconeixement de la Denominació d’Origen “Terra Alta”. Avui en dia aquest segell de garantia aplega prop de 1.800 viticultors, 8.200 hectàrees de vinya, 42 cellers (32 embotelladors). Entranyable, mediterrània i amb un entorn natural espectacular la D.O. Terra Alta gaudeix d’un terrer que permet obtenir productes de gran singularitat i competitivitat.

Un dels màxims exponents és el Celler Xavier Clua. La quarta i darrera generació, la que encapçala en Xavier Clua, ha dut a terme el pas definitiu de la producció de vins a granel a productes embotellats i de qualitat. Un salt que conserva, però, una producció limitada que permet una acurada selecció dels raïms produïts a les seves finques, així com un atent seguiment i control de la seva vinificació.

A Tastets apostem pels seus productes i us presentem 4 de les seves varietats:

Mas d’en Pol blanc barrica 2005

Vi blanc jove, del Celler Clua, amb cupatge de garnatxachardonnaysauvignon blanc, amb 4 mesos de barrica. Color groc palla amb reflexes verdosos amb un aroma de fruita tropical amb notes cítriques. A la boca  és complex, amb un bon assemblatge de la fusta i el vi, amb records de la fruita que notem en nas.

Mas d’en Pol negre barrica 2005

Cupatge de garnatxa negrasiràull de llebremerlotcabernet sauvignon. Negre jove amb 8 mesos de criança. Edat de les vinyes del Celler Clua compreses entre 15 i 30 anys. Color cirera intens. Aroma potent, madur amb record de fruita vermella, torrats fins. A la boca carnós tanins madurs i alguna nota especiada.

Milennium negre criança

Vi negre, del Celler Clua, amb garnatxa 60%, cabernet 15%, sirà 15% , ull de llebre 5% i pinot noir 5%. Negre selecció criat en roure francès durant 13 mesos. Color vermell intens, aromes concentrats de fruita madura vermella i negra, amb fons de compota, torrefactes i balsàmics. A la boca és carnós, hi trobem fruita seca torrada, amb molta tanicitat i justa acidesa.

Mil·lennium Dolç Criança

100% Garnatxa Negra sobremadurada al cep, de vinyes de 40 anys, del Celler Clua. Negre dolç criat 8 mesos en barriques de roure francès. Color cirera picota, aroma potent amb records a confitures i compota de tomàquet i fruites vermelles. A la boca es carnós, amb un final amb un bon equilibri, i  un taní dolç que recorda el seu petit pas per fusta.

Productes exclusius, seleccionats pels més exigents. Si ara que els coneixeu els voleu tastar els podeu trobar i adquirir a la nostra web:

http://www.tastets.cat/Article.aspx?id=7&Categoria=DO_Terra_Alta

Etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: